COSUL DE CUMPARATURI ESTE GOL!
Vezi cos Validare
Subtotal cos: €0.00

Goblenuri

Goblen, goblene sau goblenuri (toate formele admise) – o lume unde acul aseaza ata pe panza indiferent de tipul de diagrama: alb-negru sau color. Povesti despre motive religioase, flori, peisaje, marine, naturi statice, alegorii, – toate nareaza trairi pentru pasionatul de arta. Un taram care induce inevitabil dependenta de frumos.

Goblenul este un tip de tapiserie, broderie sau țesătură artistică conceputa din fire colorate, reprezentând artistic o imagine plastică.

Goblenul este un tip de tapiserie realizată prin împunsături ale acului de cusut într-o pânză specială, de obicei caroiată 10×10, fiecare împunsătură în pânză de goblen reprezentând un punct al goblenului. Setul goblen se realizează inițial după o fotografie/imagine care este prelucrată în așa fel încât fiecare punct de goblen să corespundă, cât mai fidel, ca poziționare și nuanță, unui pixel din fotografie.

Există goblenuri care sunt produse conform unor modele imprimate pe panza și există goblenuri care sunt realizate după diagrame. De obicei goblenurile realizate după diagrame reprezinta fidelitate mai ridicata față de fotografia inițială.

Toate modelele nostre de goblenuri sunt realizate dupa diagrama.

Practic un punct de goblen are dimensiunea de 1 mm pătrat iar o „pătrățea” are 1 cm pătrat (conține 100 puncte, 10 pe lungime și 10 pe lățime).

Diagrama unui goblen contine simboluri ordonate conform unei axe bidimensionale, fiecare simbol corespunzând unei nuanțe din goblen. Formatul A4 al diagramelor este recomandat pentru ca procesul de coasere a goblenului sa fie mai usor. Simplitatea simbolurilor ajuta la urmărirea cu usurinta a acestora pe diagramă.

Goblen-Frumusetile iernii

Pânza de goblen este o țesătură rară, produsa din fire de bumbac, grosimile fiind identice, rezistente la urzeală și beteală constituind o rețea de pătrate regulate pe care este trasat un caroiaj colorat diferit din 10 în 10 fire, acest caroiaj fiind prezent și pe diagramă ușurând semnificativ munca. Pentru realizarea unui goblen valoros si unic sunt necesare moulineuri (ață) calitatative (bumbac cu grad ridicat de fixare al culorii), printre cele mai cunoscute moulineuri pentru cusut goblen enumerăm: coats-puppets, dmc și anchor, totodata  pânza de goblen are un rol extrem de important în coaserea unui goblen(din punct de vedere calitativ).

Pânza Zweigart este o pânza folosită în seturile de goblen. Pânza este caroiata din 10 în 10 mm și din 10 în 10 cm pe toată suprafața. Pânza goblenului se întinde pe un gherghef sau o ramă special confecționată la dimensiuni fixe sau cu posibilitatea reglarii dimensiunilor. Forma gherghefului poate fi circular, pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de necesități. Acest gherghef poate avea dimensiuni variabile, în funcție de preferințele cusătorului de goblen, variind de la gherghefuri foarte mici (10×10 cm2) în cazul celor care se initiaza in acest domeniu și celor care cos goblen mai rar, până la gherghefuri de dimensiuni mari (80 x 40 cm2) pentru profesioniști.

Goblen - Pe aripile vantului

Goblenurile diferia in functie de complexitatea coaserii, iar aceasta este oferita de raportul dintre dimensiunea și numărul de culori al acestuia. Goblenurile pentru care procesul de coasere este mai usor, sunt cele care conțin un număr mic sau mediu de culori și au suprafețe mari de coasere pentru o nuanță, astfel de goblenuri reproducand de obicei picturi naive. Goblenurile cu o complexitate sporita sunt cele cu dimensiuni (pot fi și mici) în general mari și foarte mari (ex.80 x 100 cm) și care conțin un număr mai mare de 80 sau 100 de culori. Peisajele sunt considerate foarte complexe ca urmare a gradului mare de întrepătrundere a punctelor de nuanțe apropiate. Un goblen valoros este acela in care s-a reprodus cu fidelitate pictura marilor artiști și este realizat identic atât pe fața lucrului cât și pe dosul lui iar punctele respectă înclinarea pe toată suprafața lucrării. Practic “se pictează” cu acul si ata ceea ce aceștia au pictat cu pensula. Unicitatea unui goblen este oferita de gama de culori și de nuanțele folosite, comparativ cu originalul. Prin tehnica folosita și modelul ales, fie o reproducere sau model propriu, fiecare goblen este unic.

Goblenul este realizat deoarece este un mod plăcut de a folosi timpul, ofera relaxare si uneori terapie. Goblenul este considerat artă, multe goblenuri fiind expuse spre vânzare în galerii de artă internaționale.

Speram ca produsele noastre va vor incanta sufletul, vor aduce frumosul in casa si in inima dumneavoastra si va vor oferi posibilitatea de a petrece momente minunate de relaxare prin arta.

Goblenele  sunt cusute la cele mai inalte standarde, materialele folosite fiind de cea mai buna calitate.

Aveti posibilitatea achizitionarii lor cu sau fara rama.